Pri nehode v katastri obce Chmeľnica zahynul jeden človek

09.01.2024 Stará Ľubovňa

Chmeľnica 9. januára (TASR) - Pri nehode v katastri obce Chmeľnica v okrese Stará Ľubovňa zahynul jeden človek, ďalší je v opatere záchranárov. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove s tým, že nehoda sa stala krátko pred 9.30 h.

Na mieste sa podľa prvotných informácií zrazili dve autá. Zasahuje tam päť príslušníkov HaZZ s jedným kusom techniky, sú tam tiež policajné a záchranné zložky.

Okolnosti tragickej nehody v súčasnosti preveruje polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová pre TASR potvrdila, že k zrážke došlo na ceste prvej triedy medzi obcami Chmeľnica a Plavnica. "Išlo o zrážku dvoch osobných motorových vozidiel, vodičom prvého bol 54-ročný muž a vodičom druhého 72-ročný muž, obaja z okresu Stará Ľubovňa. Starší z mužov pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla Ligdayová s tým, že poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.
 

Vyberte región